Tweede consultatie

Tijdens ons tweede gesprek overlopen we kort nog even hoe je het eerste gesprek hebt ervaren. We nemen jouw persoonlijke voedingsschema door aangevuld met de nodige extra informatie en recepten om je te ondersteunen op je weg naar een gezondere levensstijl. We bespreken of het een meerwaarde kan zijn voor jou om een eetdagboekje bij te houden. Indien je dit graag wil, voorzie ik voor jou een aangepast dagboekje om bij te houden wat, maar vooral waarom je eet (bv. honger, zin, verveling, stress…).

 

Je krijgt ook de kans om een lichaamsanalyse te laten uitvoeren. Op die manier kunnen we nagaan waaruit je lichaamsgewicht is opgebouwd, namelijk hoeveel vocht, spieren en vet.

Vervolgconsultaties

Tijdens onze vervolgconsultaties overlopen we je evolutie. We gaan samen na wat je intussen allemaal hebt uitgeprobeerd en welke aanpassingen je al hebt gedaan. We focussen op je positieve veranderingen, maar bekijken eveneens je moeilijke momenten en hoe je die in de toekomst kunt aanpakken.

 

Heb je een eetdagboekje bijgehouden, dan nemen we dit samen even door. We brengen de redenen waarom je eet in kaart en kijken hoe goed het lukt om te luisteren naar je lichaam en je behoeftes in te schatten.

 

Er is ook telkens weer de mogelijkheid om je evolutie via een lichaamsanalyse op te volgen. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, kan er gekozen worden voor een korte (30 minuten) of lange (60 minuten) opvolgconsultatie.

Consultaties kunnen doorgaan op de praktijk in Bredene, online via videogesprek of aan huis.

  • Bij consultaties op de praktijk wordt er gevraagd om steeds een mondmasker te dragen, handen te ontsmetten en zoveel mogelijk alleen te komen.

  • Bij thuisconsultaties wordt er gevraagd om steeds een mondmasker te dragen, handen te ontsmetten, de ruimte tijdens het gesprek te verluchten en zoveel mogelijk alleen aanwezig te zijn.

Laat in het geval van ziekte, koorts of symptomen van COVID zo snel mogelijk iets weten via mail (bieke@dietistebredene.be) of telefoon (0495 57 15 34) zodat we kunnen kijken om de afspraak online te laten doorgaan of te verplaatsen naar een andere datum.

Eerste consultatie

Een eerste gesprek kun je zien als een soort kennismaking met elkaar. We overlopen wat je hulpvraag is, wat je verwachtingen zijn en toetsen af of en hoe ik je kan helpen. We gaan uiteraard ook dieper in op je huidige levensstijl en eetgewoonten zodat we alles in kaart kunnen brengen. Samen gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt.

 

Op basis van dit eerste gesprek maak ik – indien van toepassing - voor jou een persoonlijk voedingsschema op dat als leidraad kan dienen om regelmaat en structuur te brengen in je eetpatroon. Ik houd daarbij zoveel mogelijk rekening met de nodig variatiemogelijkheden en met je smaakvoorkeuren. Dit schema bespreken we dan tijdens een tweede gesprek.